Nieuws

Twee ongelukken op A15 bij Dodewaard, moeder en kind gewond

DODEWAARD - Op de A15 bij Dodewaard richting Gorkum hebben donderdagochtend twee ongelukken plaatsgevonden. Hierbij zijn vier mensen gewond geraakt, onder wie een moeder en een kind.
Bij het eerste ongeval sloeg een personenauto over de kop. De wagen, met daarin een moeder en kind, belandde daarop in een sloot. Volgens Omroep Gelderland-verslaggever Wim Hageman is de moeder gewond geraakt en het kind ernstig gewond. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht.
Naast de moeder en het kind zaten ook twee katten in de auto. Eén kat is door de brandweer uit de wagen gehaald. De andere sprong tijdens het omdraaien uit de auto in het water. Deze kat werd niet veel later gevangen.

Tweede auto

Door dit ongeluk ontstond er een file. Tijdens deze file botste een auto op een vrachtwagen. Hierbij vielen twee gewonden. Ook dit tweetal is naar het ziekenhuis gebracht.

Traumahelikopter

De weg richting Tiel was even afgesloten om een traumahelikopter te laten landen. De A15 was daardoor dicht. Rijkswaterstaat leidde automobilisten om via de A50 en A12.
Rijkswaterstaat gaf de weg rond 13.00 uur vrij.