Nieuws

A50 tussen Apeldoorn en Arnhem weer vrij na ongeluk met dode en gewonde

LOENEN - Door een eenzijdig ongeval op de A50 tussen Apeldoorn naar Arnhem is een man overleden. Een andere man is met nog onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Door het ongeval zijn twee rijstroken enkele uren afgesloten geweest.
De VerkeersInformatiedienst (VID) meldt aan Omroep Gelderland dat de personenauto waarin beide personen zaten door nog onbekende oorzaak over de kop is geslagen en aan de andere kant van de vangrail terecht is gekomen.

Gelanceerd

Volgens Omroep Gelderland-verslaggever Wim Hageman is de auto van de weg geraakt en in de berm terecht gekomen. 'Net na de afslag Beekbergen begint in de berm de vangrail. De wagen is daar gelanceerd en tientallen keren over de kop geslagen.'
Luister hier het hele interview met Wim Hageman:
De politie onderzoekt hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.

File

Door het ongeval stond er al om 06.00 uur op het weggedeelte tussen afrit Loenen en knooppunt Waterberg een file van vier kilometer.
De vertraging was op haar hoogtepunt meer dan 30 minuten. De VID raadt verkeer aan om te rijden via de A1, A30 en A12 richting Amersfoort en Ede.

Weer open

De VID gaf in eerste instantie aan dat de A50 rond 09.00 uur weer open zou zijn. Rond 08.10 uur werd de weg echter weer vrijgegeven.