Nieuws

FC Lienden Gelderse sportploeg van het jaar, ereprijs voor Maarten Tjallingii

Voetbalclub FC Lienden is op het Gelders Sportgala uitgeroepen tot Gelderse sportploeg van het jaar. Dat gebeurde woensdagavond in Hotel Papendal in Arnhem. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Voetbalclub FC Lienden is op het Gelders Sportgala uitgeroepen tot Gelderse sportploeg van het jaar. Dat gebeurde woensdagavond in Hotel Papendal in Arnhem.
FC Lienden werd afgelopen seizoen voor de tweede keer op rij zondagkampioen in de Topklasse. De club probeerde ook de algehele titel te prolongeren, maar dat mislukte. Excelsior Maassluis werd Nederlands kampioen bij de amateurs. Dit seizoen komt FC Lienden uit in de tweede divisie.
Naast FC Lienden waren ook de waterpolomannen van Polar Bears uit Ede en de basketbalvrouwen van Batouwe genomineerd. Die beide ploegen wonnen de nationale beker. De voetballers kregen uiteindelijk de meeste stemmen van het Gelders publiek.

Ereprijs voor Maarten Tjallingii

Dit jaar werden tijdens het Gelders Sportgala maar twee prijzen uitgereikt. Arnhemmer Maarten Tjallingii, die eind september afscheid nam als profwielrenner, won de Gelderse Sportprijs. Deze nieuwe ereprijs gaat naar een sporter die erin is geslaagd om Gelderland en Gelderlanders in beweging te krijgen.
Foto: Omroep Gelderland
Tjallingii stond bekend als een zeer positieve en strijdlustige renner. In mei van dit jaar veroverde hij op de Posbank nog de bergtrui in de Giro d' Italia. Zijn passie voor het wielrennen wil hij graag doorgeven aan de jeugd.
Alle sporters die tijdens het gala in het zonnetje zijn gezet. Foto: Omroep Gelderland