Nieuws

Barones overleden, toch kerstfair op Landgoed Mariënwaerdt

De 15e kerstfair op landgoed Mariënwaerdt in Beesd heeft dit jaar een bijzonder tintje. De fair is niet alleen groter van opzet, maar het is ook de eerste zonder de oudste bewoonster van het landgoed. Catharina Theresia barones van Verschuer-van Sminia overleed ruim een week geleden op 89-jarige leeftijd. © Heerlijkheid landgoed Mariënwaerdt
BEESD - De 15e kerstfair op landgoed Mariënwaerdt in Beesd heeft dit jaar een bijzonder tintje. De fair is niet alleen groter van opzet, maar het is ook de eerste zonder de oudste bewoonster van het landgoed. Catharina Theresia barones van Verschuer-van Sminia overleed ruim een week geleden op 89-jarige leeftijd.
De kerstfair is van 8 tot en met 11 december. Vier dagen lang is het landgoed in kerstsferen, met honderden lichtjes, guirlandes, kerstbomen, gezellige kampvuren en gevelhuisjes.
Foto: Heerlijkheid landgoed Mariënwaerdt
In het historische hart van het landgoed staan ruim 150 stands, waar allerlei artikelen te koop zijn. De winkeltjes bevinden zich in de monumentale gebouwen en in grote tenten. Bezoekers kunnen cadeautjes kopen, meedoen aan workshops, heerlijke gerechten en drankjes nuttigen terwijl verschillende koren christmas carols ten gehore brengen.
Ook kunnen mensen met een arrenslee over het landgoed en vertelt een gids bezoekers alles over de kersttradities op het landgoed tijdens een rondleiding door het landhuis.