Nieuws

Voedselbankactie Omroep Gelderland begint: doe mee!

ARNHEM - Vandaag start Omroep Gelderland voor het derde achtereenvolgende jaar met de Voedselbankactie. Doel is zoveel mogelijk houdbare etenswaren in te zamelen voor de 17 voedselbanken in onze provincie.

Hard nodig

Maar liefst 11.000 Gelderlanders zijn afhankelijk van donaties van de Voedselbank. De actie op Radio, TV en web duurt tot 16 december.
Woensdagochtend was het officiële begin, met onder anderen de zangers Joey en Emile Hartkamp:

Doet u mee?

Aan Gelderlanders wordt gevraagd om te helpen door producten in te leveren bij een Coop-supermarkt in onze provincie, of zelf een actie te beginnen om producten op te halen. Natuurlijk kunnen op de laatste finaledag de ingezamelde goederen ook persoonlijk naar de verzamelhal in Bemmel worden gebracht. Of misschien komen onze voedselbankverslaggevers wel bij u langs om alles op te halen.
Iedereen kan dus in actie komen. Onze verslaggever doet het voor:

Speciale gasten

De aftrap van de actie is woensdag rond half 12 in de radiostudio bij presentator Rob Kleijs. Dit is live op de radio te horen. Bij de aftrap zijn ook Emile en Joey Hartkamp aanwezig, die later deze maand een speciaal concert voor voedselbankgebruikers gaan geven.

Succes

Vorig jaar haalde Omroep Gelderland voor anderhalve ton aan producten op.
Om de actie tot een succes te maken zoeken we nog mensen die een paar uurtjes in de Coop in de buurt gaan staan om klanten aan te moedigen iets te kopen voor de Voedselbank. Die mensen kunnen zich aanmelden via Gelderlandhelpt.nl/voedselbankactie.

Wat is er nodig.

In overleg met de voedselbanken hebben we het volgende lijstje met lang houdbare producten samengesteld:
-pasta
-rijst
-pastasaus
-groente/fruit (in blik)
-vlees/vis (in blik)
-houdbare zuivel
-koffie/thee
-koffiemelk
-soep in blik
-broodbeleg (hagelslag, jam)
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!