Nieuws

Onderzoek miljoenenfraude: invallen in Doetinchem

In een onderzoek naar oplichting en faillissementsfraude heeft de FIOD dinsdag in Doetinchem twee panden doorzocht. In totaal waren er veertien doorzoekingen. Met de oplichting en de faillissementsfraude zou een bedrag van zo'n 8 miljoen euro zijn gemoeid. © Pexels
DOETINCHEM - In een onderzoek naar oplichting en faillissementsfraude heeft de FIOD dinsdag in Doetinchem twee panden doorzocht. In totaal waren er veertien doorzoekingen. Met de oplichting en de faillissementsfraude zou een bedrag van zo'n 8 miljoen euro zijn gemoeid.
Twee mensen zijn dinsdag aangehouden. Er zijn administratie en digitale gegevensdragers in beslag genomen en er is beslag gelegd op bankrekeningen.
Volgens het OM, dat het onderzoek leidt, is vermoedelijk geld doorgesluisd. De geldstroom liep voor een deel via de derdenrekening van een notaris.

Dertien verdachten

Het onderzoek richt zich op dertien verdachten. Ze hebben vermoedelijk in verschillende samenstellingen strafbare feiten gepleegd. 
De doorzoekingen waren verder in Heerenveen, Oranjewoud, Drachten, Onnen, Groningen, Vleuten, Amsterdam, Bussum en De Zilk.