Nieuws

Mishandelde winkelier Kerkdriel nog in ziekenhuis, vijf katten dood door brand

KERKDRIEL - De eigenaar van The Read Shop in Kerkdriel die maandag werd mishandeld door plofkrakers, ligt nog in het ziekenhuis. Daar blijft hij in elk geval dinsdag nog, zegt zijn zoon.
De man werd met een loden pijp geslagen toen hij de plofkrakers betrapte. Hij liep onder meer een klaplong en enkele gebroken ribben op. 

Panden verwoest, andere winkels weer open

Na de schermutseling brak een grote uitslaande brand uit. Mensen boven The Read Shop en het naastgelegen Kruidvatfiliaal moesten hun woning uit. De winkelpanden kunnen als verloren worden beschouwd. De panden zijn gestut. De andere winkels aan het Monseigneur Zwijsenplein in Kerkdriel kunnen dinsdag weer open. 
Door de brand stond de HEMA vol rook. Medewerksters hebben maandag de hele winkel schoongemaakt. Volgens de winkeleigenaar viel de schade gelukkig mee. Wel zijn alle etenswaren weggegooid.  

Vijf katten dood

De brand eiste het leven van vijf katten van een man die boven The Read Shop woont. Twee katten zijn buiten levend aangetroffen. Eentje is er nog zoek.
De politie is dinsdag verder gegaan met het onderzoek bij The Read Shop. Ze heeft ook bewakingsbeelden van een winkel in de buurt meegenomen. Maandag spraken agenten al met de mensen die hun woning uit moesten. 
Volgens een woordvoerder van de Nederlandse Vereniging van Banken is het goed mogelijk dat banken pinautomaten verwijderen uit panden waar mensen boven wonen. Dat zegt hij dinsdag tegen de Telegraaf. 'De dialoog hierover komt zeker na het incident in Kerkdriel dichterbij.'

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!