Nieuws

Gevilde vossen staan niet op zich: meer dieren gedumpt in buitengebied Apeldoorn

De gruwelijke vondsten van gevilde dieren in het buitengebied van Apeldoorn baart de lokale Partij voor de Dieren grote zorgen. © Omroep Gelderland
APELDOORN - De gruwelijke vondsten van gevilde dieren in het buitengebied van Apeldoorn baart de lokale Partij voor de Dieren grote zorgen.
Eerder deze maand trof een wandelaar in het natuurgebied Bruggelen bij Apeldoorn drie gevilde vossen aan. Raadslid Harry Voss voor de PvdD in Apeldoorn kreeg de afschuwwekkende foto in handen en sprak toen al van een 'bizarre vondst'.
In een brief aan het college schrijft hij dat deze zaak niet op zich staat. Zo zouden de laatste maanden vaker gezonde, zieke of gevilde dieren zijn gedumpt. Als voorbeeld noemt hij konijnen, hanen en een zieke kat. Die werden op verschillende plekken losgelaten. Ook zijn er al eerder gevilde dieren aangetroffen. Het ging toen om dassen.

'Dierenmishandeling kan bijdragen aan geweld tegen mensen'

Vooral de vondsten van gevilde beesten baart Voss zorgen. 'Wetenschappers geven aan dat er een verband bestaat tussen geweld tegen mensen en dieren. Dit verband wordt ook wel de cruelty link genoemd. Dit houdt in dat dierenverwaarlozing en/of -mishandeling onderdeel kan zijn of kan bijdragen aan het plegen van geweld tegen mensen', weet het raadslid.
Voss wil van het Apeldoornse college weten of er maatregelen worden genomen tegen de dumpingen. In het onderzoek naar de gevilde vossen liet de politie eerder weten geen aanknopingspunten te hebben.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!