Nieuws

Eerste hulp bij een bevroren auto en boze militairen naar Den Haag. Dit is het nieuws van dinsdag 6 december

ARNHEM - Wat te doen als je auto niet goed tegen de kou kan? Een veteraan van de landmacht uit Ermelo is boos en geeft zijn medailles terug en Sifan Hassan komt met nieuws over haar trainingssituatie. Dit is het nieuws van dinsdag 6 december.

Eerste hulp bij vrieskou

Het vriest behoorlijk en als je pech hebt, kan de auto daar niet zo goed tegen. Willem Smit werkt al 16 jaar bij de ANWB en zit boordevol tips om deze ijskoude ochtend goed van start te gaan. Omroep Gelderland rijdt deze ochtend met Smit mee. Een tipje van de sluier: maak de rubbers van je autodeuren goed schoon!

Boze militairen naar Den Haag

Landmacht-veteraan Henry Beukers uit Ermelo is boos over zijn AOW-gat; daarom geeft hij vandaag al zijn medailles terug. Hij biedt zijn lintjes aan bij de voorzitter van de vaste Kamercommissie voor Defensie. Het financiële gat is ontstaan door de verhoging van de AOW-leeftijd. Beukers vindt het een schande.

Sifan Hassan geeft uitleg

En hoe ziet de toekomst van atlete Sifan Hassan eruit? De Arnhemse is naar Amerika geweest om zich te oriënteren op een nieuwe trainingskoers die haar opnieuw succes moet brengen. Hassan trainde jarenlang onder Honoré Hoedt, maar verbrak de samenwerking omdat ze het tijd voor verandering vond. Vandaag geeft de hardloper uitleg over die verandering.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl