Nieuws

Instortingsgevaar na plofkraak: geëvacueerde bewoners Kerkdriel niet allemaal naar huis

Na de brand ontstond instortingsgevaar.
De twee gezinnen die boven de panden in Kerkdriel wonen waar deze morgen brand uitbrak na een plofkraak, hebben elders onderdak gekregen. Ze kunnen nog niet naar huis terug. De overige omwonenden zijn weer thuis. © Bart Meesters
KERKDRIEL - De twee gezinnen die boven de panden in Kerkdriel wonen waar deze morgen brand uitbrak na een plofkraak, hebben elders onderdak gekregen. Ze kunnen nog niet naar huis terug. De overige omwonenden zijn weer thuis.
Een woordvoerder van de gemeente Maasdriel vertelt dat een gedeelte van het Monseigneur Zwijsenplein nog is afgesloten. The Read Shop en het naastgelegen Kruidvat zijn zwaar beschadigd geraakt door de brand en er is instortingsgevaar. 

Onduidelijkheid voor bewoners

Het pand wordt gestut en alles zal weer vrij worden gegeven als het instortingsgevaar geweken is. Het is nog niet duidelijk wanneer degenen die boven de twee winkels wonen, terug naar huis mogen. 
De HEMA, die daar in de buurt ligt, laat middels een briefje op de deur weten dinsdag om 09.00 uur gewoon weer open te gaan. 

Mishandeling en brand

In het dorpje Kerkdriel werd deze morgen de eigenaar van The Read Shop mishandeld door plofkrakers die hij in zijn winkel had betrapt. Na de schermutseling brak een grote uitslaande brand uit. 
Volgens de politie schrokken omwonenden rond 4.00 uur wakker van een harde knal. De plofkrakers hadden het gemunt op de mobiele pinautomaat in The Read Shop aan het Monseigneur Zwijsenplein.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!