Nieuws

22 december: Ave Amira

ARNHEM - Een documentaire over de 12-jarige Amira Willighagen uit Nijmegen.

Een documentaire over de 12-jarige Amira Willighagen uit Nijmegen.

Haar auditie bij talentenjacht Holland’s Got Talent werd wereldwijd miljoenen keren bekeken. De 9-jarige Amira uit Nijmegen doet de monden openvallen en tranen over wangen rollen, want Amira zingt opera!
Over dit meisje gaat de 30 minuten durende documentaire Ave Amira. De jonge Amira wint het populaire tv-programma met het zingen van klassieke aria’s. Haar leven is sindsdien allesbehalve doorsnee. Ze heeft twee cd's gemaakt en wordt wereldwijd aanbeden. De rijken der aarde vliegen haar in bij huwelijken, prijsuitreikingen en tv-programma’s, van Argentinië tot Hong Kong.
Maar dit is slechts één kant van haar jonge leven. Amira is nu een 12-jarige puber, gaat naar de brugklas en speelt Spongebob na met haar waterschildpadden. 
De programmamakers volgen de jonge operaster een jaar lang tijdens cruciale momenten. De eerste dagen in de brugklas, zangles bij een gloednieuwe zangcoach, tijdens een trip naar Polen middenin een schoolweek, naar een uitverkocht kerstconcert en bij een samenkomst van haar grootste fans tijdens een fandag. 
De documentaire geeft een unieke blik op haar leven achter de schermen, en laat het meisje achter de glitter en glamour zien, ontdaan van de fonkelende sieraden, sjieke galajurken en glamoureuze make-up. Het masker gaat af en Amira vertelt voor het eerst haar eigen verhaal. Zij leeft dit sterrenleven, maar met het ouder worden, groeien ook de twijfels. De grens van haar jonge sterrenstatus lijkt bereikt en ze begint in te zien dat er twee verschillende Amira's zijn. De operadiva waarop alle ogen gericht zijn en het meisje van 12 dat vooral niet wil opvallen in haar dagelijkse leven.
Documentaire van Barbara de Baare en Sylvia Willems

Uitzending: donderdag 22 december 2016, 17.20 uur (ieder uur herhaald)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!