Nieuws

Afscheid van Gerda en Mirella; Groesbeek herdenkt vrouwen die voor de trein sprongen

Tijdens een speciale kerkdienst zondag heeft Groesbeek afscheid genomen van Gerda Zwitserloot (69) en Mirella Wijers (43). De twee vrouwen sprongen vorige week maandag samen met hun honden voor de trein. De lichamen van de twee - moeder en dochter - worden pas woensdag vrijgegeven. © Omroep Gelderland
GROESBEEK - Tijdens een speciale kerkdienst zondag heeft Groesbeek afscheid genomen van Gerda Zwitserloot (69) en Mirella Wijers (43). De twee vrouwen sprongen vorige week maandag samen met hun honden voor de trein. De lichamen van de twee - moeder en dochter - worden pas woensdag vrijgegeven.
Pastor Jos van Rooij leidde de dienst in de Sint Antoniuskerk. Ruim 60 mensen kwamen naar de dienst onder wie de familie van Gerda en Mirella. 'We zijn alleen maar verdrietig. Het waarom is een zwart gat, waar je met je gedachten niet bijkomt', aldus de pastor.
Volgens van Rooij blijft het gissen naar de werkelijke reden van de daad. Vermoedelijk was de moeder ongeneeslijk ziek en wilde haar dochter niet zonder haar verder leven.

Beetje licht

Vorige week organiseerde de pastor bij de ingang van de katholieke kerk een plek waar mensen hun steun kunnen betuigen, daarnaast een gedenkplaats met een condoleanceregister. De bid- en stiltekapel is de gehele dag open. 'Bij een speciale kaarswake kan een lichtje worden ontstoken. Zodat we ze met een beetje licht kunnen begeleiden', zo liet de pastor eerder weten. 
Moeder en dochter sprongen maandag bij de Panovenlaan in Nijmegen voor een rijdende trein. Wanneer de uitvaart is, is nog onduidelijk.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!