Nieuws

Montferland Run over dauw bedekte heuvels

Duizenden sportievelingen waagden zich zondag aan de kilometerslange Montferland Run. In totaal liepen er bijna 5.000 deelnemers, over verschillende afstanden, over de met dauw bedekte heuvels rondom startplaats ’s-Heerenberg. © REGIO8
ULFT - Duizenden sportievelingen waagden zich zondag aan de kilometerslange Montferland Run. In totaal liepen er bijna 5.000 deelnemers, over verschillende afstanden, over de met dauw bedekte heuvels rondom startplaats ’s-Heerenberg.

“Het is een beetje aan de koude kant, maar we hebben een prachtig zonnetje”, zo schetst organisator Carlo Jansen de omstandigheden rondom de start van de 7.500 meter. “Men wil toch op de een of andere manier afzien, en daar past dit bij. We hebben een recordaantal deelnemers, dus we kunnen alleen maar blij zijn.” Thijmen Kupers uit Lengel, normaal 800 meter-loper, won de afstand voor de derde keer op rij. “Maar dit was mijn zwaarst bevochte overwinning hier. Wat een toppertjes hier in de regio.”
Organisator Jansen genoot van de lachende mensen om zich heen. “Je organiseert het hele jaar en als je iedereen met een blij gezicht ziet rondlopen is dat fantastisch.” Atleet Kupers genoot van zijn thuiswedstrijd. “Ik keek om me heen en het was hartstikke mooi. Al dat aangevroren gras met een witte laag eroverheen en een zonnetje erbij. In zo’n bos lopen blijft toch het mooiste wat er is.”

Negasa en Kirwa winnaars van Montferland Run

Naast de 7.500 meter, stond uiteraard ook de 15 kilometer lange Montferland Run op het programma. De Ethiopische Herpasa Negasa won deze afstand bij de mannen. Beste Nederlander was Abdi Nageeye op de vierde plek. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Eunice Kirwa. De Bahreinse finishte voor haar concurrent Edna Kiplagat op de eerste plaats.