Nieuws

Zo koud is het bij deze huurder in huis: 'Gasten krijgen vest of deken'; honderden reacties op enquête huurwoningen

ARNHEM - Al meer dan 600 huurders in Gelderland hebben de enquête van Omroep Gelderland naar de staat van hun huurwoning ingevuld. Huurders geven vaak aan dat het tocht in de woning en dat ze het slecht verwarmd krijgen.
Ook geven veel huurders aan problemen met vocht in de woning te hebben. Vaak met schimmel als gevolg.
Eén van de huurders die de enquête invulde is Marina Willemsen uit Arnhem. Ze woont sinds de zomer in een huurappartement aan de Groningensingel. ´Ik heb een lijst gemaakt voor de verhuurder met alle gebreken. Ze hebben dat deels opgelost. Daar ben ik blij mee, maar af en toe heb ik het idee dat ze denken, na ons de zondvloed´, vertelt Willemsen.

Deken voor visite

Ze heeft onder andere problemen met vocht in de woning en ze krijgt de woonkamer ook niet goed verwarmd. Willemsen: 'Er zit overal enkel glas in de woning. In de zomer is het geen probleem, maar nu het kouder wordt is het niet prettig meer. Als ik visite krijg geef ik ze een vest of krijgen ze een deken. Met betere isolatie en dubbel glas zou het probleem denk ik opgelost zijn.'

In gesprek blijven

Volgens een woordvoerder van verhuurder Actys voldoet de woning aan alle eisen en zijn de problemen opgelost die Marina Willemsen heeft doorgegeven. Verder geven ze aan vooral graag in gesprek te blijven met een huurder als er nog ontevredenheid is nadat gebreken zijn aangepakt.
Mocht u ook iets kwijt willen over de staat van uw huurwoning, dan kunt u hier de enquête invullen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!