Nieuws

Ontvoerde Doornspijker (53) weer thuis, ontvoering in Nunspeet blijft mysterie

NUNSPEET - De 53-jarige man uit Doornspijk die vrijdagmiddag aan de Oenenburgweg in Nunspeet werd ontvoerd, is terecht. De man liep vrijdagavond naar zijn huis in Doornspijk toe. Daar was de recherche nog bezig met onderzoek. Hij mankeerde niets.
De man uit Doornspijk is door de politie meegenomen en is kort verhoord. Er is nog niemand aangehouden. Zaterdagmorgen kon de politie nog niets vertellen over de achtergronden van de ontvoering. 
Op klaarlichte dag en midden op straat werd de Doornspijker vrijdag in Nunspeet ontvoerd. Op internet staan beelden van de ontvoering. Daarop is te zien hoe een man meegenomen wordt door gemaskerde mannen. Hij wordt uit zijn wagen getrokken en op de achterbank van een BMW 5-serie gezet.
Kijk hier naar de beelden van de ontvoering:
Later zag de politie op een carpoolplaats bij de snelweg A28 bij de Eperweg in Nunspeet een busje staan. De politie denkt dat het busje gebruikt is bij de ontvoering. In de Oenenburgweg en op de carpoolplaats werd urenlang door de recherche onderzoek gedaan.
Later  deed de recherche ook onderzoek in het huis van de ontvoerde man in Doornspijk. Daar kwam de man halverwege de vrijdagavond zelf naar toe.