Nieuws

Harderwijkse advocaat aangehouden voor faillissementsfraude

De FIOD heeft deze donderdag een advocaat uit Harderwijk aangehouden. De man wordt ervan verdacht in 2009 onrechtmatige wijze geld te hebben onttrokken aan de boedel van een failliet vastgoedbedrijf. Het zou gaan om tienduizenden euro's. © ANP
HARDERWIJK - De FIOD heeft deze donderdag een advocaat uit Harderwijk aangehouden. De man wordt ervan verdacht in 2009 onrechtmatige wijze geld te hebben onttrokken aan de boedel van een failliet vastgoedbedrijf. Het zou gaan om tienduizenden euro's.
De verdachte is advocaat en mede-eigenaar bij OMVR advocaten in Harderwijk. Het kantoor schrijft in een verklaring geschokt te zijn door het nieuws. 'Hij heeft tegenover ons aangegeven te hebben bekend in de zaak', luidt het statement.
De man zou in 2009 geld achterover hebben gedrukt van een failliet vastgoedbedrijf. De verdachte was curator van het failliete bedrijf.

In eigen zak

Hij zou vastgoed van het failliete bedrijf voor een te lage prijs hebben verkocht aan een tussenpersoon. Vervolgens werd het pand voor meer verkocht aan de koper. De curator zou het verschil in eigen zak hebben gestoken.
Het OM onderzoekt om hoeveel geld het precies gaat. Het zou gaan om minimaal tienduizenden euro's.

Geen nieuwe faillissementszaken

Sinds 2011 nam de man al geen nieuwe faillissementszaken meer op zich, hij richtte zich volledig op de adviespraktijk. Er zijn nu dan ook geen faillissementen bij OMVR waar hij inhoudelijk bij betrokken is.
De klanten van de verdachte zijn overgedragen aan andere medewerkers van het kantoor. 'Hoewel dit nieuws ons heeft geschokt en persoonlijk bezighoudt, gaat de aandacht nu uit naar onze cliënten en ons werk dat we naar volle inzet blijven doen.'

Kantoor zelf geen onderwerp van onderzoek

Het kantoor benadrukt zelf geen onderwerp van het onderzoek te zijn, dat geldt ook voor de overige medewerkers. Of de man bij het kantoor kan blijven werken, is nog niet duidelijk.