Nieuws

Eis: 200 uur werkstraf voor forse greep uit kassa Heerde

HEERDE - Tegen een 48-jarige caissière uit Vaassen is maandag 200 uur werkstraf geëist voor verduistering. Volgens de officier van justitie heeft de vrouw over een langere periode een bedrag van zo'n 45.600 euro gestolen uit de kassa's van een Plus-supermarkt in Heerde.
In de eis is ook meegenomen dat in het huis van de vrouw tientallen XTC-pillen en 10 gram cocaïne zijn gevonden. De vrouw en haar man zouden volgens de officier van justitie van het geld een luxe leventje hebben geleid. Ze zouden drugs, dure auto's, een nieuwe keuken, horloges, computers en luxe vakanties hebben aangeschaft.
Tegen de echtgenoot is 150 uur werkstraf geëist omdat hij het geld uitgaf in de wetenschap dat het was gestolen. Ook het drugsbezit wordt hem aangerekend.

Kwart miljoen euro verdwenen

In 5 jaar tijd verdween volgens de eigenaar van de supermarkt bijna 250.000 euro. Hoe kon dat gebeuren? In de supermarkt stond een geldautomaat die eigendom is van de supermarkt. De automaat werd bijgevuld met cash uit de kluis van de winkel, de rest van de omzet werd op de bank gestort. Maar een deel van het geld uit de kluis verdween, waar het is gebleven is onduidelijk. Volgens het OM is het niet te bewijzen dat de caissière al dat geld heeft gestolen omdat meerdere supermarktmedewerkers toegang hadden tot het geld.

'Vrouw kon ongestoord haar gang gaan'

Volgens de supermarkteigenaar had de vrouw als hoofdcaissière de leiding over de kassa én de administratie.' Daardoor kon ze al die tijd onopgemerkt haar gang gaan.' De diefstal kwam pas aan het licht toen een accountant de boeken controleerde.

Vrijspraak

De advocaten van de verdachten zegt dat de beschuldiging van verduistering niet te bewijzen is en dringen aan op vrijspraak. De rechtbank doet op 19 december uitspraak in de zaak.