Nieuws

Vrouw in scootmobiel overlijdt alsnog na ongeluk

Een 75-jarige vrouw uit Zutphen is donderdag overleden aan de gevolgen van een ongeluk vorige week vrijdag. Dat meldt de politie. Die is dringend op zoek naar getuigen. © ANP
ZUTPHEN - Een 75-jarige vrouw uit Zutphen is donderdag overleden aan de gevolgen van een ongeluk vorige week vrijdag. Dat meldt de politie. Die is dringend op zoek naar getuigen.
Het ongeval gebeurde net na 13.00 uur op de kruising Laarstraat/Hogestraatje in Zutphen. De vrouw reed in haar scootmobiel toen zij werd aangereden door een 42-jarige automobilist uit die plaats.

Harde klap

De man reed achteruit over de Laarstraat toen bij op de T-splitsing met het Hogestraatje ineens een harde klap hoorde. Hij bleek tegen de scootmobiel met daarin de vrouw te zijn gebotst.
Het slachtoffer bleek zeer ernstig letsel te hebben opgelopen. Ze is naar het ziekenhuis gebracht, waar ze een kleine week later overleed.

Waar reed het slachtoffer?

De politie heeft al meerdere omstanders gesproken, maar zoekt nog meer mensen die getuige waren van de botsing. Zo is nog niet helemaal duidelijk waar het slachtoffer vlak voor het ongeval precies reed.