Nieuws

Drostetentoonstelling in Bakkerijmuseum in Hattem

HATTEM - Een uniek samenwerkingsproject noemt Martijn Rodenburg van het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem het. De fameuze chocolademaker Droste heeft hun historische collectie met onder andere serviezen, verpakkingen en reclameposters aan hun uitgeleend voor een tentoonstelling. Een groot deel van de stukken is nog nooit eerder vertoond.
'Sommige verpakkingen en serviessets zijn al bijna 130 jaar oud, maar nog steeds zijn ze in perfecte staat,' vertelt Rodenburg die de tentoonstelling heeft samengesteld. 

Droste in Vaassen

Droste is in 1968 neergestreken in Vaassen. Sinds de oprichting in 1863 heeft het cacaobedrijf zich tot een Nederlands icoon ontwikkeld, mede door hun reclames en verpakkingen. 

Bonnetjes

Het topstuk van de tentoonstelling kon gewoon met bonnetjes gespaard worden: het Drosteservies. Toch is het servies daardoor niet minder bijzonder. 'Dat sparen met zegeltjes is echt iets dat door Droste in het leven is geroepen. En bovendien heeft het een heel mooi design en verkeert het in uitstekende staat.' zegt Rodenburg.
De tentoonstelling is de eerste expositie sinds het museum is verhuisd naar hun nieuwe gebouw dat vroeger dienst deed als kantoor. Hij is de hele maand december in het Bakkerijmuseum te zien.