Nieuws

Peter R. De Vries: Rechtszaak Du Bois is gevolg van Puttense moordzaak

De veroordeling van Herman Du Bois in een grote drugszaak is een rechtstreeks gevolg van zijn jarenlange, onterechte, gevangenisstraf in de Puttense moordzaak. Dat zegt misdaadverslaggever Peter R. de Vries. © ANP
ZUTPHEN - De veroordeling van Herman Du Bois in een grote drugszaak is een rechtstreeks gevolg van zijn jarenlange, onterechte, gevangenisstraf in de Puttense moordzaak. Dat zegt misdaadverslaggever Peter R. de Vries.
'Als de Puttense moordzaak er niet geweest was, was Herman du Bois hier geen verdachte geweest. Dit is een rechtstreeks gevolg van die zaak', aldus De Vries. Du Bois kreeg voor die onterechte veroordeling in 2002 een schadevergoeding van 900.000 euro, maar dat geld ging vooral op aan het aflossen van schulden.
Dertien jaar later staat Du Bois weer voor de rechter, en wordt de Puttenaar schuldig bevonden in een omvangrijke drugszaak. Toch is de straf fors lager dan de 3,5 jaar die justitie had geëist. Du Bois werd veroordeeld tot twee maanden cel die hij al in voorarrest heeft uitgezeten. Daarnaast is hij veroordeeld tot een werkstraf van 360 uur.
'Hij heeft zeven jaar onterecht vastgezeten. Dat heeft grote gevolgen voor zijn persoonlijkheid gehad. De aura van de Puttense rechtszaak is om hem heen blijven hangen. Daardoor kon hij geen baan krijgen en dat heeft zeker invloed gehad op de keuzes die hij heeft gemaakt', aldus persrechter Maartje Bijl.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!