Nieuws

Referendum Arnhem: 64,7 procent zegt 'ja' op plannen voor Meinerswijk

ARNHEM - Arnhemmers hebben zich woensdag uitgesproken voor het bebouwen van het uiterwaardengebied Stadsblokken-Meinerswijk.
64,7 procent stemde voor de plannen die de gemeente heeft voor het gebied. Er moet ruimte komen voor bebouwing, maar ook natuur en recreatie. De voorwaarden die de gemeenteraad stelt zijn hier te lezen. De tegenstanders waren met 34,5 procent ruim in de minderheid, de opkomst was  24,1 procent. 
Luister hier naar reacties op de ja-uitslag: 
De Burgercoalitie Stadsblokken-Meinerswijk nam het initiatief voor het referendum. Die coalitie is tegen de bouw van huizen in een natuurgebied. Voorstanders wijzen erop dat er alleen gebouwd zal worden op een plek waar nu bedrijfsgebouwen staan. Het totaal bebouwde oppervlak blijft minder dan 1 procent van het totale gebied. Er wordt niet in de natuur gebouwd.' 

Geen minimumopkomstpercentage

Het maakt niet uit hoeveel mensen hun stem hebben uitgebracht, want Arnhem kent geen minimumopkomstpercentage voor een geldige uitslag. Het betreft nog wel een voorlopige uitslag: de definitieve uitkomst wordt vrijdag bekend.
De gemeenteraad beslist uiteindelijk over de toekomst van het uiterwaardengebied. Dat besluit staat gepland op 19 december. Een meerderheid van de gemeenteraad zei van tevoren de uitslag te zullen respecteren.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!