Nieuws

Gaat Du Bois weer de cel in? En waarom zijn de boeren bezorgd? Dit is het nieuws van donderdag 1 december

Bezorgde boeren uit Gelderland gaan naar de Tweede Kamer een landbouwdebat te volgen, dat mogelijk grote consequenties heeft voor de toekomst van hun bedrijven. Het is ook een spannende dag voor Herman du Bois uit Putten die de uitspraak hoort van de drugszaak waarbij hij betrokken is. Scholieren in Elst openen een webshop om hun eigen gemaakte spullen te verkopen. © archief Omroep Gelderland
ARNHEM - Bezorgde boeren uit Gelderland gaan naar de Tweede Kamer een landbouwdebat te volgen, dat mogelijk grote consequenties heeft voor de toekomst van hun bedrijven. Het is ook een spannende dag voor Herman du Bois uit Putten die de uitspraak hoort van de drugszaak waarbij hij betrokken is. Scholieren in Elst openen een webshop om hun eigen gemaakte spullen te verkopen.

Boeren protesteren in Den Haag

Een groep Gelderse boeren trekt vanmiddag met bussen naar Den Haag om een landbouwdebat in de Tweede Kamer te volgen. De regels voor mest en de hoeveelheid land gaan veranderen. Boeren maken zich zorgen over de impact van deze regels voor hun bedrijf. 

Gaat Du Bois opnieuw de cel in?

Verdwijnt Herman du Bois uit Putten opnieuw voor jaren achter de tralies? De rechtbank in Zutphen doet vandaag uitspraak over zijn vermeende aandeel in drugshandel. Twee weken geleden eiste het Openbaar Ministerie dat hij 3,5 jaar de cel ingaat. In 1995 werd hij in de zogenoemde Puttense moordzaak veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf. In 2002 werd hij alsnog vrijgesproken.

Scholieren in Elst lanceren webshop

Scholen die een restaurant, winkel of reisbureau opzetten als lesmateriaal is niet nieuw. Een school die een eigen webshop lanceert, dat horen we niet zo vaak. De leerlingen van het profiel Economie en Ondernemen van de middelbare school Het Westeraam in Elst openen donderdag 1 december hun eigen schoolwebwinkel. De opbrengsten worden voor de helft besteed aan een goed doel, het andere deel komt alle leerlingen van de school ten goede. De producten, die online verkocht worden, zijn schoolartikelen, op school gemaakte producten (zoals vogelvoederhuisjes) en koek en gebak.