Nieuws

20.000 zonnepanelen in Nijmegen dankzij 1.9 miljoen subsidie

Bijna 10% van alle particuliere huizen in Nijmegen zijn energiezuiniger geworden door een subsidie die mensen moest overhalen om daar in te investeren. Vooral zonnepanelen vonden gretig aftrek. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Bijna 10% van alle particuliere huizen in Nijmegen zijn energiezuiniger geworden door een subsidie die mensen moest overhalen om daar in te investeren. Vooral zonnepanelen vonden gretig aftrek.
Nijmegen hoopte in de periode 2011 - 2015 1.500 woningen energiezuiniger te maken. Dat werden er bijna 3000. In de gemeente staan ruimt 33.000 particuliere woningen. De eigenaren van de bijna 3000 woningen zorgen samen voor een investeringsbedrag van 14 miljoen euro aan energiebesparende maatregelen.

Energiezuinig blijft populair

De subsidie is vooral gebruikt voor zonnepanelen dus. Maar ook voor zaken als isolerend glas, vloerisolatie, zonneboilers, pelletkachels en kleine windturbines. De regeling is inmiddels gestopt en opgevolgd door andere energiebesparende mogelijkheden.
'Maar het loket dat de aanvragen binnenkreeg, heeft niet gemerkt dat de subsidieregeling is gestopt', zegt wethouder Harriët Tiemens. De belangstelling voor energiezuinig wonen is nog onverminderd groot. 'Nog steeds zijn er gemiddeld 100 mensen per maand die het loket mailen, bellen of bezoeken in hun zoektocht naar meer informatie over energiezuinige maatregelen.'