Nieuws

Dodelijk ongeluk leidt tot aanpassing kruising

De provincie en de gemeente Duiven willen het kruispunt van de Broekstraat met de Oostsingel (N810) in Duiven verbeteren. Dit na het dodelijke ongeluk, waarbij ruim twee weken geleden de 20-jarige Lars aan de Meulen uit Giesbeek om het leven kwam. © Omroep Gelderland
DUIVEN - De provincie en de gemeente Duiven willen het kruispunt van de Broekstraat met de Oostsingel (N810) in Duiven verbeteren. Dit na het dodelijke ongeluk, waarbij ruim twee weken geleden de 20-jarige Lars aan de Meulen uit Giesbeek om het leven kwam.
Provincie en gemeente denken aan kortetermijnoplossingen, die stimuleren tot verkeersveilig gedrag. 
Op de lange termijn wordt gekeken naar structurele aanpassingen om de doorstroming van de Oostsingel te verbeteren en nieuwe ernstige ongevallen te voorkomen. Dat zou bijvoorbeeld kunnen door het verkeer op de Oostsingel en Broekstraat niet langer gelijkvloers te laten kruisen.
Dagelijks steken ongeveer 1600 voertuigen via de Broekstraat de Oostsingel over. Daarnaast steken er elke dag zo’n 800 fietsers over, onder wie veel jongeren op weg naar school. Dat aantal fietsers neemt in de zomermaanden toe tot ongeveer 1600 per dag vanwege recreatieverkeer richting Giesbeek. Ook landbouwverkeer gebruikt de kruising om de Oostsingel over te steken van Duiven naar Giesbeek en omgekeerd. 
Nog voor de kerst komt er een stappenplan voor de aanpak van de kruising. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!