Nieuws

Van sirtaki tot Daddy Cool, een goaltune bij Vitesse moet je verdienen

ARNHEM - Het begon met de sirtaki, na elk doelpunt van de Griekse spits Nikos Machlas voor Vitesse en het eindigt voorlopig nog niet.
Alle spelers van Vitesse, vooral de aanvallers, hebben de kans hun eigen goaltune te verdienen. Zelfs voor Kai Koreniuk van Jong Vitesse staat er 'vers van de pers' een tune klaar. Iedere speler die met enige regelmaat scoort voor de hoofdmacht van de Arnhemmers krijgt een eigen muziekje om de blijdschap te begeleiden.

Nikos Machlas

Dat begon ooit met Nikos Machlas, de Griekse spits, die het bij Vitesse zelfs schopte tot Europees topscorer. De supporters begonnen spontaan de Sirtaki, een bekend Grieks volks lied, te zingen en dat werd niet veel later ondersteund met muziek.
Een traditie bleek geboren. Enkele jaren later kreeg de Belg Bob Peeters zijn eigen deuntje. Na elke treffer van zijn voet dreunde toen Alex' 'een bossie rode rozen' uit de boxen.

Daddy Cool

De bekendste uit de meer recente geschiedenis en de eerste die werd gemaakt door de huidige Vitesse-deejay Jan Willem Gijsbers, is 'Daddy Cool', te horen na elk doelpunt van Wilfried Bony. "En die wist ook hoe hij daar mee om moest gaan. Hij deed er zijn eigen dansje bij en bespeelde op die tune ook echt het publiek", aldus de maker.
Gijsbers maakte inmiddels deuntjes voor onder meer Bertrand Troaré (nu Ajax), Jonathan Reis (Sapporo) en Marco van Ginkel (weer bij Chelsea). 'Het moet 'klapbaar' zijn', zo zegt Gijsbers, 'er moet een ritme inzitten. En de speler moet er een goed gevoel bij hebben.

Kai Koreniuk

En omdat je beter op alles voorbereid kunt zijn liggen er alweer nieuwe goaltunes klaar. In Clubs met Ballen woensdag zijn we bij de making of de goaltune van Kai Koreniuk, de makkelijk scorende aanvaller van Jong Vitesse.
Gijsbers: 'Als hij straks de stap maakt naar het eerste en hij gaat ook daar scoren, dan ga ik ook die zeker draaien.'
Clubs met Ballen is elke woensdag te zien om 17.25 uur (elk uur herhaald)
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!