Nieuws

Graffiti niet mooi? Doetinchem haalt de muur zó weg

Doetinchem krijgt een mobiele graffitimuur. Dat is goed nieuws voor kunstzinnige jongeren, maar ook voor mensen die er een gruwelijke hekel aan hebben. De wand kan namelijk snel worden verplaatst als er bezwaar tegen komt. © Pixabay
DOETINCHEM - Doetinchem krijgt een mobiele graffitimuur. Dat is goed nieuws voor kunstzinnige jongeren, maar ook voor mensen die er een gruwelijke hekel aan hebben. De wand kan namelijk snel worden verplaatst als er bezwaar tegen komt.
De gemeente kwam op het idee nadat jongeren om een legale graffitiplek hadden gevraagd. De mobiele graffitimuur is 16 meter lang, 2.40 meter hoog en bestaat uit opgestapelde betonnen 'legoblokken'.

Rivierenstraat eerste locatie

De Rivierenstraat is aangewezen als eerste locatie. De wand is daar goed zichtbaar, waardoor de jongeren in volle openbaarheid hun creatieve uitingen kunnen plaatsen.
Als de graffitispuiters straks een eigen plek hebben, hoopt de gemeente dat er niet meer op andere muren wordt gekladderd. De jongeren moeten overigens zelf de omgeving rond de graffitimuur schoonhouden.