Nieuws

Jaar langer rust voor Elburgers: uitbreiding Lelystad Airport vertraagd

De uitbreiding van het vliegveld Lelystad Airport duurt zeker een jaar langer dan gepland. Dat schrijft staatssecretaris Dijksma in een brief aan de Tweede Kamer. © ANP
LELYSTAD - De uitbreiding van het vliegveld Lelystad Airport duurt zeker een jaar langer dan gepland. Dat schrijft staatssecretaris Dijksma in een brief aan de Tweede Kamer.
Onder meer inwoners van Elburg verzetten zich tegen een nieuwe aanvliegroute van het vliegveld. Die nieuwe route is het gevolg van de uitbreiding en loopt over Elburg.
De bedoeling was dat de eerste grote commerciële vliegtuigen vanaf 1 april 2018 op de luchthaven zouden komen, maar die datum blijkt onhaalbaar.
De vertraging komt mede door de nieuwe vertrek- en naderingsroutes. 'Een complexe ontwerpopgave', aldus Dijksma. Dat komt onder meer door de nabijheid van Schiphol.
Vliegveld Lelystad moet de tweede luchthaven van Nederland worden. Het is eigendom van luchthavenbedrijf Schiphol Group. Dat wil 90 miljoen steken in de verbouwing van Lelystad Airport, maar wil dan wel de harde garantie dat die uitgebreide luchthaven uiterlijk in april 2019 open kan.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!