Nieuws

Neparts Huissen moet bijna 4 ton terugbetalen

Fred B., beter bekend als de neparts uit Huissen, moet 370.638 euro terugbetalen aan justitie. Dat is volgens de rechtbank het bedrag dat hij minimaal als voordeel heeft gehaald uit criminele activiteiten. © APA Foto
ARNHEM - Fred B., beter bekend als de neparts uit Huissen, moet 370.638 euro terugbetalen aan justitie. Dat is volgens de rechtbank het bedrag dat hij minimaal als voordeel heeft gehaald uit criminele activiteiten.
Fred B. runde tien jaar lang samen met zijn vrouw Medisch Center Sanit in Huissen. Hij wekte de indruk arts te zijn, maakte patiënten wijs dat ze ernstig ziek waren en schreef illegale medicijnen voor. 
De Huissenaar werd vorig jaar tot drie jaar cel veroordeeld. Hij heeft hoger beroep aangetekend. Die zaak moet nog voorkomen.

Eerder in opspraak

Fred B. was eerder al in opspraak. In 2000 was hij adviseur van toenmalig Vitesse-voorzitter Karel Aalbers. Hij zei dat er een geldschieter was die de noodlijdende voetbalclub miljoenen zou geven. Dat bleek niet zo te zijn. 
In 2006 constateerde hij met een speciale camera bij veel kinderen van een school in Huissen hoofdluis en verkocht hij speciale shampoo aan de ouders. Slechts een handjevol kinderen bleek werkelijk hoofdluis te hebben.