Nieuws

In het nieuws vandaag: referendum, kerstboom en kinderlintjes

De zaagpartij in 2015.
Arnhemmers gaan naar de stembus, er wordt een enorme kerstboom omgezaagd en er worden kinderlintjes uitgedeeld: dit is het nieuws van woensdag 30 november. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Arnhemmers gaan naar de stembus, er wordt een enorme kerstboom omgezaagd en er worden kinderlintjes uitgedeeld: dit is het nieuws van woensdag 30 november.
Moet er woningbouw komen in Stadsblokken-Meinerswijk? Na weken van discussie tussen voor- en tegenstanders, gaan Arnhemmers zich daarover vandaag uitspreken. Er ligt een plan voor de ontwikkeling van Stadsblokken-Meinerswijk, waarin ruimte is voor woningbouw.
De Burgercoalitie Stadsblokken-Meinerswijk, die het initiatief nam voor het referendum, is tegen de bouw van huizen. Het gaat om een raadgevend referendum, de gemeenteraad beslist uiteindelijk.

Traditionele bijl in kerstboom

Op Kroondomein Het Loo bij Apeldoorn gaat dit jaar weer een kerstboom voor het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam tegen de vlakte. Het is inmiddels een jarenlange traditie.
De spar, 18 meter hoog, wordt gratis vervoerd naar het ziekenhuis, waarna vanaf half december de boom verlicht zal worden in het kader van de actie 'Lichtjes voor Sophia.'

Kinderlintjes uitgedeeld in Nijmegen

In Nijmegen worden vandaag weer kinderlintjes uitgedeeld. Het is de elfde keer dat dit gebeurt. Burgemeester Bruls zal ze opspelden.
De kinderlintjes worden uitgereikt aan kinderen tussen de 3 en 12 jaar en die zich op eigen initiatief belangeloos inzetten voor Nijmegen of voor Nijmegenaren en een bijzondere prestatie hebben geleverd voor de samenleving of de stad waardoor ze een voorbeeld zijn voor anderen.