Nieuws

Blunder Jong Vitesse: drie punten in mindering

Jong Vitesse heeft drie punten in mindering gekregen. Trainer John Lammers stelde tegen Barendrecht drie als eerste elftal aangemerkte spelers tegelijkertijd op, terwijl dat er maximaal twee mogen zijn. De wedstrijd moet worden overgespeeld. © Omroep Gelderland
ZEIST - Jong Vitesse heeft drie punten in mindering gekregen. Trainer John Lammers stelde tegen Barendrecht drie als eerste elftal aangemerkte spelers tegelijkertijd op, terwijl dat er maximaal twee mogen zijn. De wedstrijd moet worden overgespeeld.
Nathan, Abiola Dauda en Kosuke Ota stonden op 12 november gelijktijdig op het veld tegen Barendrecht. Omdat Dauda (28) en Ota (29) ouder zijn dan 23 jaar, worden zij aangemerkt als spelers van het eerste. Nathan (20) speelde in de wedstrijd voorafgaand aan het duel in actie als basisspeler van het eerste. Daarom wordt ook hij als eerste-elftalspeler aangemerkt. En dat was voor de tuchtcommissie van de KNVB reden om tot puntenaftrek te komen.
Dauda scoorde tegen Barendrecht drie keer. Ook Nathan was trefzeker. Jong Vitesse verspeelde in de slotfase een 4-2 voorsprong. Het werd 4-4 op Papendal. Dat resultaat vervalt dus.
Wanneer het duel wordt overgespeeld, is nog niet bekend.
Door een puntenstraf zakt Jong Vitesse voorlopig van de negende naar de dertiende plaats. De ploeg kan echter wel weer stijgen als het overgespeelde duel tegen Barendrecht wordt gewonnen.