Nieuws

Aanleg N18 in volle gang; bekijk de dronebeelden

Voor de nieuwe N18 tussen Groenlo en Enschede wordt gekapt, gesloopt en gegraven. Maar hoe ver is de aannemer inmiddels? © Facebookpagina N18 Drone Projects
GROENLO - Voor de nieuwe N18 tussen Groenlo en Enschede wordt gekapt, gesloopt en gegraven. Maar hoe ver is de aannemer inmiddels?
Rudy Exterkate volgt de werkzaamheden vanuit de lucht. Hij maakt filmpjes met zijn drone en plaatst die op de Facebookpagina N18 Drone Projects.

Veel werk verzet

In zijn laatste video is duidelijk te zien hoeveel werk de afgelopen twee maanden is verzet. Zo zijn huizen gesloopt en stukken bos gekapt. Sommige beelden zijn voorzien van 3D-animaties en -visualisaties van Rijkswaterstaat, zodat de kijker een duidelijk beeld krijgt van hoe het er straks gaat uitzien.
Ook wordt een aantal foto's getoond van huizen die inmiddels zijn verdwenen. De maker, Benny Oltwater, biedt deze te koop aan. Met de opbrengst wordt het Vunderinks Museum in Eibergen opgeknapt, zodat ook de zolderverdieping gebruikt kan worden. De foto's zijn in Gelderland te koop bij de VVV in Neede en de Bruna in Groenlo.
Bekijk hieronder het filmpje. Op de Facebookpagina N18 Drone Projects staan er nog veel meer.

In 2018 klaar

De nieuwe weg wordt 27 kilometer lang. Daarnaast wordt er 44 kilometer onderliggend wegennet gerealiseerd. Behalve een verbetering van de veiligheid en leefbaarheid zorgt dit voor een betere bereikbaarheid van de regio.
Naar verwachting is de nieuwe Twenteroute in de tweede helft van 2018 klaar.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!