Nieuws

Studenten kapen hotel voor één week

APELDOORN - Hostel Stayokay in Apeldoorn is een week in handen van studenten. Zij studeren normaal aan de hogeschool TIO in Amsterdam en Rotterdam, maar serveerden dinsdag het eerste ontbijt in hun eigen hotel.
Het hotel heet het Noorderlicht is gelegen in de bossen van Apeldoorn. Van de hogeschool voor toerisme krijgen de studenten de opdracht de komende dagen zélf te laten zien hoe je een hotel moet runnen.

Volgeboekt

De praktijkstage loopt al goed, want je kunt nu al géén bed meer boeken bij het tijdelijke hotel aan de Asselsestraat in Apeldoorn, melden de studenten. Normaal gesproken checken mensen in bij Stayokay Apeldoorn, maar deze week is dat dus nét even anders.
De studenten nemen het roer over en een paar docenten houden een oogje in het zeil. Student Roos Heijdeman vertelt enthousiast dat ze alle taken hebben overgenomen van personeelszaken, frontoffice en keuken tot housekeeping. De studenten zijn maandag van start gegaan.

Winterse sferen

De studenten kiezen voor een winterwonderlandschap, waar de gasten tijdelijk kunnen verblijven. Ze komen onder meer op de proppen met een arrenslee-arrangement en een warme wintertrui-arrangement. Al het geld dat wordt verdiend deze week gaat naar het KWF Kankerfonds.