Nieuws

Nieuwenhuis wint wedstrijd in Wereldbeker

Joris Nieuwenhuis uit Zelhem heeft zaterdag de Wereldbeker-cross wedstrijd voor beloften in het Duitse Zeven gewonnen. Hij is nu de koploper in het algemeen klassement. © REGIO8
ULFT - Joris Nieuwenhuis uit Zelhem heeft zaterdag de Wereldbeker-cross wedstrijd voor beloften in het Duitse Zeven gewonnen. Hij is nu de koploper in het algemeen klassement.
"We hadden vooraf afgesproken, dat hij het bewust even aan zou kijken", legde ploegleider-coach Richard Groenendaal uit op de website van het Rabobank Development Team, momenteel nog werkgever van de 20-jarige Zelhemse coureur. "Bij andere wedstrijden is hij na een onstuimig begin al op counters gelopen. Dat wilden we voorkomen." Nieuwenhuis wist in Zeven de aanvallen van zijn Belgische collega’s af te slaan en maakte in de laatste ronden het verschil.
Voor Nieuwenhuis is het zijn laatste seizoen in Nederlandse dienst. Hij stapt na dit seizoen namelijk over naar de beloftenploeg van het Duitse Giant-Alpecin. "Ze willen mij opleiden als wegwielrenner en als veldrijder", liet Nieuwenhuis eerder weten. "En dat wil ik zelf eigenlijk ook." De Zelhemmer zit in zijn derde jaar als belofte en profileerde zich de afgelopen jaren als veldrijder.