Nieuws

Zorgen over Waalbrug, want hoe sterk is die eigenlijk?

Hoe sterk en veilig is de Waalbrug bij Nijmegen? Dat is volgens Transport en Logistiek Nederland (TLN) niet duidelijk. © N1
NIJMEGEN - Hoe sterk en veilig is de Waalbrug bij Nijmegen? Dat is volgens Transport en Logistiek Nederland (TLN) niet duidelijk.
De organisatie noemt de Nijmeegse brug als voorbeeld; TLN vindt dat er een landelijk actieplan moet komen voor het onderhoud en vervangen van bruggen. Nu worden volgens de transportorganisatie vaak pleisters geplakt tot bruggen 'uit elkaar vallen'.
Zo zijn de Wilhelminabrug bij Deventer en de Waalbrug in Nijmegen al gesloten voor verkeer zwaarder dan 40 ton.

Plan voor renovatie

TLN vreest dat van veel bruggen niet bekend is hoe sterk en dus hoe veilig ze op dit moment zijn en dat nieuwe afsluitingen zullen volgen. De organisatie wil dat de Tweede Kamer met een plan komt voor bruggen die niet in beeld zijn voor renovatie. Vandaag debatteert de Kamer over investeringen in de infrastructuur.

Zorgen

De Merwedebrug bij Gorinchem staat ook op het lijstje van te renoveren bruggen. Dat baart de organisatie zorgen. Als er niet wordt geïnvesteerd in het onderhoud, is de kans groot op plotselinge afsluiting van een brug. En dat heeft weer grote impact op het logistieke bedrijfsleven.