Nieuws

'Geen vogelgriep bij Gelderse eenden'

HIERDEN - Op geen van de vier bedrijven waar in Gelderland preventief geruimd wordt, is daadwerkelijk vogelgriep aangetroffen. Dat meldt een medewerker van de NVWA aan onze verslaggever in Hierden.
In Hierden en Ermelo is de NVWA bezig om eenden te ruimen van vier bedrijven. Dat gebeurt uit voorzorg omdat er bij een vestiging van dit bedrijf in Biddinghuizen vogelgriep is aangetroffen. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat de vogels in Ermelo en Hierden niet besmet zijn, toch worden ze uit voorzorg geruimd. Overigens zegt de perswoordvoerder van de NVWA dat de onderzoeken op de vier bedrijven nog niet zijn afgerond. 

Door met ruimen vanwege incubatietijd

Volgens perswoordvoerder van de NVWA wordt er ook geruimd als er geen vogelgriep is omdat er een incubatieperiode is. 'Ook als er geen vogelgriep is, gaan we door met ruimen. We nemen echt het zekere voor het onzekere. Omdat we niet weten of er bij één van de dieren misschien later griepverschijnselen optreden, ruimen we ze toch.' Na het ruimen van de dieren wordt de stal ontsmet en dan vinden er nog twee nacontroles plaats, pas daarna mogen er nieuwe dieren de stal in.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!