Nieuws

Schoten gelost bij achtervolging gestolen auto die vrijdag in sloot belandde

Bij een poging om de auto die vrijdagavond van de weg raakte te stoppen, zijn schoten gelost door de politie. Een gestolen wagen belandde na een achtervolging in de sloot in Beek. © News United/112 Achterhoek-Nieuws
BEEK GEM MONTFERLAND - Bij een poging om de auto die vrijdagavond van de weg raakte te stoppen, zijn schoten gelost door de politie. Een gestolen wagen belandde na een achtervolging in de sloot in Beek.
Een mobiele camera van de landelijke politie-eenheid spotte het kenteken van een gestolen Volkswagen Tiguan, waarna eenheden werden opgetrommeld om de auto te stoppen. De camera stond langs de weg in het kader van een actie tegen rondtrekkende criminelen. 

Opwachten langs de weg

Agenten postten op verschillende plekken om de bestuurder van de weg te halen. Nadat de auto ter hoogte van Duiven werd gezien, is deze op de A18 bij Didam uiteindelijk afgeslagen, de Arnhemseweg op. Daar wachtte de politie op hem. 
Omdat de verdachte niet stopte, zijn toen schoten gelost, zegt een woordvoerder van de landelijke eenheid. Dit wordt nog verder onderzocht. 
Uiteindelijk tikte een Audi van de politie (foto boven) de op de vlucht geslagen bestuurder aan, waarna hij in de sloot belandde. Hij is aangehouden en wordt verhoord.