Nieuws

zutphen

ARNHEM - De politie in Zutphen heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een automobilist achtervolgd die met hoge snelheid door de stad reed.
De kater komt later
Een 20 jarige man uit Zutphen is vanochtend waarschijnlijk met een flinke kater wakker geworden. Reden, meerdere overtredingen in het verkeer.
Afgelopen nacht zagen we de man, in zijn auto, met hoge snelheid over de IJsselkade rijden. Toen wij hen achtervolgden, reed hij met dezelfde hoge snelheid verder over het Stationsplein. We konden geen exacte meting doen van de snelheidsovertreding.
Met piepende banden en een onnodig hoog toerental parkeerde hij zijn auto op het parkeerterrein naast het station.
Bij controle van de bestuurder bleek hij onder invloed van alcohol te rijden. Hij werd hierop door ons meegenomen naar het politiebureau. Na onderzoek bleek hij een alcoholpromillage van 1.3 promille te hebben, voor beginnende bestuurders is 0.2 promille het maximum. Ook reed hij zonder gordel.
Voor het rijden zonder gordel en het onnodig geluid veroorzaken kreeg hij van ons een bekeuring. Zijn rijbewijs, werd gezien het alcoholpromillage, ingevorderd. Voor het rijden onder invloed zal hij zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.
2016578870