Nieuws

Marjolein Faber: ‘Ik zou Geert geen watje willen noemen’

‘Ik wil Geert echt geen watje noemen. Hij blijft op zijn principes staan, ook al staat hij onder grote druk.’ Dat zegt Marjolein Faber in reactie op het artikel 'Max op Vrijdag' in Vrij Nederland. Faber is zowel voorzitter van de PVV in de Eerste Kamer als voorzitter van de Gelderse PVV-fractie.
ARNHEM - ‘Ik wil Geert echt geen watje noemen. Hij blijft op zijn principes staan, ook al staat hij onder grote druk.’ Dat zegt Marjolein Faber in reactie op het artikel 'Max op Vrijdag' in Vrij Nederland. Faber is zowel voorzitter van de PVV in de Eerste Kamer als voorzitter van de Gelderse PVV-fractie.
In het opiniestuk, geschreven door Max van Wezel, doet hij verslag van de Algemene Beschouwingen in de Eerste Kamer en de inbreng van de PVV-voorzitter. Daarin citeert hij Faber die zegt: ‘Busladingen vol profiteurs uit de islamitische woestijn dringen onze dorpen en steden binnen om na het verkrijgen van een verblijfsstatus een ingericht huis te krijgen met de bijbehorende uitkering en verwentoeslagen.’ 
In artikel concludeert van Wezel zelf: Geert Wilders is een watje vergeleken met PVV-senator Marjolein Faber. Faber is het daar desgevraagd niet mee eens. Wel erkent dat ze van de confrontatie houdt: ‘Ik heb wel een directe confronterende debat stijl.’
Ook in de Gelderse Staten is deze directe confronterende debat stijl vaak merkbaar. Tijdens de behandeling van de voorjaarsnota 2016 zei Faber het volgende: 'Terwijl naïeve Gelderse Statenleden tijdens een werkbezoek aan dit opvangkamp aan het knutselen en knuffelen waren, zaten een paar tenten verderop Islamitische terroristen te wachten op hun oproep om terreurdaden ten uitvoer te brengen.' Faber zei dit in reactie op een werkbezoek dat de Gelderse Statenleden eerder dit jaar deden aan vluchtelingenkamp Heumensoord.
Max van Wezel eindigt zijn politieke commentaar met de conclusie: 'Wat een radicale taal bezigt de politica uit Hoevelaken'.

Zie ook: