Nieuws

Crowdfunding voor droom 12-jarige gehandicapte Tessa uit Overasselt

NIJMEGEN - De 12-jarige Tessa uit Overasselt heeft een droom: meedoen aan de Paralympische Spelen. Tessa rijdt al jaren paard maar door haar lichamelijke handicap krijgt ze steeds meer last van haar benen. Een speciaal fitnessapparaat, een soort hometrainer, kan haar helpen haar benen te trainen. Een crowdfundingsactie heeft er in geresulteerd dat het apparaat vrijdag aan Tessa is overhandigd.
Tessa kreeg het fitnessapparaat op manege de Maartenshoeve bij de Sint Maartenskliniek in Ubbergen. Het apparaat kost zesduizend euro. Het traint de spieren met hulpmotortjes.
Tessa heeft bij haar geboorte zuurstofgebrek gehad, waardoor ze last heeft van spastische spieren. Bij de stichting CAP (Centra voor Aangepast Paardrijden) kan ze toch paardrijden. Dat vindt ze niet alleen leuk, maar ze is er kennelijk ook goed in.
Tessa:  'Ik ben uitgenodigd voor een talentendag. En dan word je gescout voor de Paralympics.' Door de spasmen in haar benen is het moeilijk om lang op een paard te blijven zitten. Het speciale fitnessapparaat waarmee Tessa haar spieren en gewrichten kan trainen zonder pijn, is daarom noodzakelijk.
Tessa krijgt het apparaat in bruikleen van de stichting CAP, Centra voor Aangepast Paardrijden. Zodat in de toekomst wellicht ook anderen gebruik kunnen maken van het apparaat.