Nieuws

Lisa Kruger uit Harderwijk sportvrouw van het jaar in Amersfoort

Zwemster Lisa Kruger uit Harderwijk is gekozen tot sportvrouw van het jaar in Amersfoort. Ze deed mee aan die verkiezing omdat ze lid is van zwemvereniging ZPC Amersfoort. © Sebastian Nijdam
HARDERWIJK - Zwemster Lisa Kruger uit Harderwijk is gekozen tot sportvrouw van het jaar in Amersfoort. Ze deed mee aan die verkiezing omdat ze lid is van zwemvereniging ZPC Amersfoort.
Lisa Kruger won als 16-jarige een gouden zwemmedaille op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro in een wereldrecordtijd. Naast haar gouden medaille op de schoolslag wist ze ook nog op vier andere afstanden de finale te halen. Voor haar goede prestaties kreeg ze eerder al een lintje en in Harderwijk werd een wedstrijdbad naar haar vernoemd. 

Blij met aandacht voor gehandicaptensport

Kruger is superblij met de titel, maar is vooral heel blij dat de gemeente Amersfoort ook aandacht geeft aan de gehandicaptensport. Volgens Kruger is alle aandacht en prijzen die ze krijgt sinds de Spelen heel bijzonder. 'Maar er kan niks op tegen de gouden plak', aldus de zwemster.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!