Nieuws

Voor Hyballa staat basis NEC grotendeels vast

NIJMEGEN - Peter Hyballa gaat niet veel veranderen bij NEC. De trainer wisselt voornamelijk offensief.
"We hebben iedere week één of twee posities en namen die we wisselen. We zoeken scorend vermogen. Maar acht, negen namen blijven toch vaak staan. De keeper, de verdediging en het middenveld."
"We spelen 4-4-2 en 4-3-3 en de namen die veranderen zitten dus vaak in het offensieve. Ferdi Kadioglu wordt door iedereen een beetje naar boven geduwd. Wij moeten hem een beetje op de grond zetten. Hij heeft gisteren in het A-team getraind en vandaag in het B-team. Maar het is iedere week hetzelfde. Ik ben aan het nadenken over hem. Iedereen is fit, ook door de goede training en de goede medische staf. En misschien is er ook een beetje geluk bij. Maar dus hebben we veel concurrentie, dat is goed zo."
NEC zakt vrijdagavond sowieso naar de laatste drie, omdat de concurrenten tegen elkaar spelen. "Ja, dat weten we ook. We moeten niet naar de andere concurrenten kijken. Als we de punten zelf niet halen, dan wel. We hebben veel gelijkgespeeld, dat scheelt veel één of drie punten halen. Twente is offensief heel sterk en heeft veel positiewisselingen op het middenveld. Maar wij moeten strijd leveren en het is ook moeilijk voor tegenstanders om hier te winnen. Wij zijn niet bang, want dit is toch iets anders dan Ajax."