Nieuws

Kat Snowy is na dagen gered uit metershoge boom op begraafplaats

ZOELEN - Op de begraafplaats van Zoelen, bij Buren, werd alles op alles gezet om de kat van Corrie Breij uit het Betuwse dorp uit een boom te halen. Het dier zat daar al dagen en leek niet meer naar beneden te kunnen komen. Maar even na half twee is het gelukt: Snowy is weer op de rond.
Er was uiteindelijk een boomchirurg nodig om Snowy uit de metershoge boom te krijgen. Eerdere pogingen van de buurman van Corrie Breij en van het baasje zelf liepen op niets uit. 
En dus kon de eigenaresse haar huisdier weer in de armen sluiten:
De witte kat Snowy komt graag op de begraafplaats, die vlak bij het huis van baasje Corrie ligt. De kat jaagt daar op muizen en vogels. Maar de beklimming van een 8 meter hoge conifeer was Snowy blijkbaar te machtig. Al drie dagen zat ze al in de boom zonder eten of drinken. Volgens Corrie Breij mauwde ze wel heel veel.

Brandweer kan niks

De brandweer kon niks doen. De hoogwerker van de brandweer moet gestempeld worden om te kunnen gebruiken en dat kan op de plaats van de conifeer niet. Ook is een buurman van Corrie Breij had geen succes met zijn ladders en stokken.
Verslaggever George Borghouts eerder op vandaag vanaf de begraafplaats in Zoelen:
Na een aantal pogingen van buurman was het de beurt aan het baasje zelf om de ladder te beklimmen:
Maar een toegesnelde specialist in het klimmen in bomen lukte het dus wel en nu kan Snowy weer eten, drinken en slapen bij baasje Corrie Breij.