Nieuws

Extra miljoenen voor samenwerking regionale omroepen

VVD en PvdA in de Tweede Kamer willen extra geld uittrekken voor samenwerking tussen regionale omroepen. In een motie, die maandag ingediend wordt, stellen de twee partijen 17 miljoen euro daarvoor beschikbaar. © Omroep Gelderland
ARNHEM - VVD en PvdA in de Tweede Kamer willen extra geld uittrekken voor samenwerking tussen regionale omroepen. In een motie, die maandag ingediend wordt, stellen de twee partijen 17 miljoen euro daarvoor beschikbaar.
In het regeerakkoord is afgesproken dat de regionale omroepen, dus ook Omroep Gelderland, volgend jaar samen 17 miljoen euro moeten bezuinigen. Voor Omroep Gelderland komt dat neer op een korting van 2,3 miljoen euro. Een eerder plan om de bezuiniging op te vangen door verregaande samenwerking sneuvelde net na de zomervakantie.

Eenmalig

Op initiatief van het PvdA-kamerlid Mohandis lijkt er nu eenmalig 17 miljoen euro beschikbaar te komen om samenwerking tussen regionale omroepen onderling en met de NOS te bevorderen. De voorgenomen bezuiniging op de jaarlijkse begrotingen is daarmee niet van tafel.
Volgens directeur Guus van Kleef van Omroep Gelderland is het extra geld goed nieuws, omdat daarmee de bezuinigingen voor komend jaar verzacht kunnen worden.