Nieuws

Weg met papier en schaar, een kerstkaart maak je met je tablet!

SCHERPENZEEL - Ook zo onhandig met computers, iPads en tablets? Omdat u stamt van vóór de computergeneratie? Ga dan eens naar het TabletCafé van het SeniorWeb in Scherpenzeel. Daar leren de senioren de kneepjes van het vak, zoals het maken van digitale nieuwsjaarskaarten, sinterklaaskaarten en kerstkaarten.
Het is een gezellige boel in Kulturhus de Breehoek, waar een groep senioren fanatiek met de tablets in de weer zijn. Om de feestvreugde te verhogen zijn er ook nog twee zwarte pieten die op pepernoten trakteren. Maar al snel is het duo net zoals de verslaggever onder de indruk van senior Evert Jan van Loenen. Die maakt razendsnel voor het eerst een digitale kerstkaart, op een tablet.

Geheimen?

'Het is even wennen, je moet goed opletten, waarmee je bezig bent, want voordat je het weet heb je het weer verwijderd, moet je weer opnieuw beginnen. Je moet 'm toch regelmatig opslaan', vertelt Evert Jan. Maar hoe kan het dat het hem zo makkelijk afgaat? 'Een computer heeft weinig geheimen voor mij, dus laat ik het nu eens gaan proberen op een tablet.'