Nieuws

Geen zwart gat voor olympisch schaatskampioen Groothuis

EMPE - Stefan Groothuis is na zijn carrière zeker niet in een zwart gat terechtgekomen, zoals veel topsporters.
"Nee, ik heb het erg naar mijn zin", zegt de olympische schaatskampioen op de 1000 meter uit Voorst.
Hij is druk bezig met zijn nieuwe project, Bokito Works. "Ik werd ooit in de ploeg bij Jac Orie Bokito genoemd. Het valt op en klinkt gewoon leuk. Ik wilde iets gaan doen met mentaal welzijn en met sport. We proberen nu eerst het sportgedeelte superstrak neerzetten. We zijn nu al drie avonden in de week vol aan het trainen. Nu is het echt een gemêleerd gezelschap. Uiteindelijk willen we met verschillende doelgroepen gaan werken, met beginnende en hele fanatieke sporters. En ze bewust maken wat er zo leuk is aan sporten. Het moet niet als een opgave voelen."
Groothuis doet het project op de grond rond de boerderij van zijn ouders, waar hij zelf is opgegroeid. Hij werkt samen met Cas Nijdeken uit Voorst. "Ik heb meerdere invloeden, zoals de buitensport en crossfitten. We hebben hier verschillende ondergronden en water. De natuur hier doet wat met je. Het biedt vrijheid en daar raak ik zeker door geïnspireerd."
De ex-schaatser heeft grootste plannen om Bokito Works nog flink uit te breiden. "Ik vind het supergaaf om hier rond te lopen en te bedenken wat er nog meer mogelijk is. Het sporten loopt al en het voedingsgedeelte begint ook vorm te krijgen. We zijn bezig om hier vleesvee rond te laten lopen. We willen het Oerrund weer introduceren, dan krijgen we een eerlijk en natuurlijk vleesproduct. We willen ook survival-elementen creëren en tenten hier neerzetten en daar dan meerdaagse richting meer richting mentale kant aan te bieden. Daarbij speelt sport natuurlijk ook wel een belangrijke rol."