Nieuws

125.000 voedselpakketten voor Afrika en renovatie winkelcentrum Arnhem begint; dit is nieuws op donderdag 24 november

De renovatie van het Arnhemse winkelcentrum Presikhaaf begint. En in Arnhem wordt het duizendste overbodige verkeersbord weggehaald. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De renovatie van het Arnhemse winkelcentrum Presikhaaf begint. En in Arnhem wordt het duizendste overbodige verkeersbord weggehaald.

Renovatie winkelcentrum Presikhaaf

Het was ooit een van de modernste winkelcentra van Europa: winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem. Maar nu, 50 jaar na de opening, is het verouderd en staan er panden leeg. De nieuwe eigenaar Wereldhave gaat er flink in investeren. Vandaag begint de renovatie: het paviljoen naast de Hema, waar de Rabobank zat, gaat tegen de vlakte.

125.000 voedselpakketten naar Afrika

Een flinke klus in Elst vandaag: maar liefst 125.000 voedselpakketten worden gereedgemaakt voor Afrika. In een pakket zit een complete maaltijd voor een gezin. Het is een actie van Heinz, die dat jaarlijks organiseert. 230 mensen zijn er vandaag voor in touw. 

Arnhem haalt duizendste overbodige verkeersbord weg

Weg met die overbodige verkeersborden, zei de Arnhemse wethouder Martijn Leisink in 2012. 'Vaak bevestigen de borden alleen maar de verkeersregels die iedereen al kent.' En de gemeente hield woord. Inmiddels staat de teller op 999. Wethouder Ine van Burgsteden haalt vandaag het duizendste overbodige bord weg. Het is de bedoeling dat er nog 1000 verdwijnen.