Nieuws

Megagrote platvis te koop bij groothandel in Nijmegen

Een heilbot van 161 kilo en bijna 2,5 meter lang is sinds woensdag in het bezit van de Makro in Nijmegen. De platvis werd afgelopen weekend gevangen en door de vishandel te koop aangeboden. © Wouter Strik
NIJMEGEN - Een heilbot van 161 kilo en bijna 2,5 meter lang is sinds woensdag in het bezit van de Makro in Nijmegen. De platvis werd afgelopen weekend gevangen en door de vishandel te koop aangeboden.
De eerste bieder was de groothandel in Nijmegen. Dinsdagavond kwam de megavis daar aan. Met een vorkheftruck is de heilbot de winkel binnengebracht. Een vis- en zeevruchtenspecialist heeft het dier woensdag vakkundig gefileerd.

Oude vis...

Vorig jaar lag er ook al een megagrote heilbot in de schappen bij de Makro in Nijmegen. Toen woog de vis dik 300 kilo. De leeftijd van de vis was toen bijna 100 jaar. De heilbot die nu te koop is, is ongeveer 60 jaar oud.

... platte vis

Een heilbot behoort tot de platvissen. De vis kan ruim 4 meter lang worden. Net zoals schollen en botten, beginnen deze vissen hun leven als een normale vis. Naarmate ze ouder worden, vervormen ze tot platte vissen.

Zie ook: