Nieuws

Elst werkt zich uit de naad voor Afrika

ELST - Maar liefst 125.000 pakketten worden er in Elst gepakt, met als eindbestemming: Afrika. In de pakketten zit een complete maaltijd voor een gezin.
Het is een actie van Heinz, die dat jaarlijks organiseert. In totaal zijn er 250 mensen nodig om alle pakketten klaar te maken, dat moet allemaal in een dag gebeuren.
Dries Hulsman over het maken van de voedselpakketten:
'In de pakketten zitten rijstkorrels, peulvruchten en gedroogde groenten. Dat is voor mensen in Zimbabwe. Die kunnen er dan water bij doen en dan hebben ze een maaltijdsoep', legt vrijwilliger Dries Hulsman uit.
Anja Piroen van Heinz vertelt dat zij samenwerken met de Amerikaanse organisatie Stop Hunger Now. Die werkt samen met bedrijven om voedsel in te zamelen om honger tegen te gaan.
Anja Piroen over de voedselpakketten voor Afrika:
Aan de pakketten worden micronutriënten toegevoegd. 'Die bevatten vitaminen en mineralen. De micronutriënten zijn smakeloos en kleurloos en zorgen ervoor dat Afrikaanse kinderen meer vitaminen en mineralen krijgen.'
De actie is niet alleen goed voor de kinderen in Afrika. 'We doen het samen met de medewerkers. Het is iets waar we zelf plezier aan hebben. Het gaat ook om de motivatie', legt Piroen uit.