Nieuws

Winkelcentrum Presikhaaf: ooit fonkelnieuw, nu op de schop (historische beelden)

ARNHEM - In 1965 opende winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem. Toen een fonkelnieuw concept, nu dringend aan renovatie toe.
Want de tijd heeft de afgelopen vijftig jaar niet stil gestaan. Het winkelcentrum is verouderd en onlangs overgenomen door het bedrijf Wereldhave.
Vijftig jaar geleden was een overdekt winkelcentrum nog heel bijzonder. 'Het is prettig met ons wisselvallige weer. Dat is het grote verschil met de binnenstad. En klanten vinden het fijn dat ze ongestoord kunnen winkelen, niet gehinderd door verkeer', vertelde destijds de heer Lampen van Ondernemersbelangen trots. 'Kinderen kunnen hier rustig rondlopen, zonder van de sokken te worden gereden.' 
Historische beelden van winkelcentrum Presikhaaf:
In het winkelcentrum waren destijds 80 ondernemingen, waaronder 15 grootwinkelbedrijven, twee warenhuizen, maar ook diverse boetieks, een restaurant en een bioscoop. Tegenwoordig zitten er nog zo'n 65 zaken in winkelcentrum Presikhaaf.
Vandaag wordt begonnen met de renovatie: het paviljoen op het Gildemeestersplein, de voormalige Rabobank, gaat tegen de vlakte.