Doetinchem

Landgoed Slangenburg in Doetinchem moet pareltje van Achterhoek worden

DOETINCHEM - Landgoed Slangenburg moet bekender en aantrekkelijker worden en meer bij de stad worden betrokken. Omwonenden en andere geïnteresseerden mogen meedenken hoe dit te bereiken.
De vijf eigenaren en beheerders van het landgoed, waaronder de gemeente Doetinchem en Staatsbosbeheer, hielden dinsdagavond een bijeenkomst over de toekomst van het landgoed. Ruim 70 mensen kwamen met ideeën voor deze toekomst. Naast bos, natuur en het kasteel, heeft Slangenburg ook een Abdij waar stilte een groot goed is. 'Het is dan ook niet de bedoeling dat het landgoed een pretpark wordt', aldus gebiedscoördinator Wim Beijer.
Wel  zou het landgoed een betere en veiligere toegangsroute moeten krijgen en meer parkeermogelijkheden. Ook is het belangrijk dat het goed met het openbaar vervoer te bereiken is. Daarnaast moet De Slangenburg meer gepromoot worden in de hele omgeving. 'Het landgoed is een pareltje, maar nog wel een onbekend pareltje.'

Meer doen voor de jeugd

Ook zijn er ideeën om het hertenkamp op het terrein op te knappen en er bijvoorbeeld een speeltuin voor de jeugd te realiseren. Sowieso zouden er meer jeugdactiviteiten georganiseerd moeten worden en is het ook goed om de wat oudere jongeren bij het landgoed te betrekken. 'Zij zijn tenslotte te toekomst', zegt Beijer. 
Alle ideeën worden verder uitgewerkt en besproken met de verschillende partners. Er wordt gekeken welke projecten uitgevoerd kunnen worden en hoe ze gefinancierd kunnen worden. In februari is er een volgende bijeenkomst over de toekomst van Landgoed Slangenburg.